واکاوی شاخص‌های سواد مالی گروه سنی 10تا12 سال در چارچوب تربیت اقتصادی اسلامی - نهری چراغتپه مهدی; شیرازی حسین; برهانی سید عباس; غلامی جمکرانی رضا (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این مطالعه با هدف شناسایی و اولویت‌بندی شاخص‌های سواد مالی در کودکان 10 تا 12 ساله در چارچوب تربیت اقتصادی اسلامی با استفاده از تکنیک‌های بهترین-بدترین و روش ترکیبی DEMATEL-ISM انجام شده است. روش‌شناسی: روش پژوهش از نوع کاربردی و توصیفی بوده و از طریق مطالعات کتابخانه‌ای بوده و جامعه آماری آن صاحب‌نظران و فعالان در حوزه آموزش سواد مالی و اساتید دانشگاهی در رشته‌های حسابداری و مالی است. یافته‌ها: یافته‌ها نشان می‌دهند که از میان شاخص‌های کلیدی سواد مالی که شامل مدیریت خرج و پس‌انداز، مدیریت اعتبار و بدهی، کاریابی و درآمد، سرمایه‌گذاری، مدیریت ریسک و بیمه، و تصمیم‌گیری مالی است، شاخص ‌های خرج و پس انداز و کاریابی و درآمد از اولویت بالایی برخوردار هستندو بر اساس تحلیل‌های انجام شده، کاریابی و درآمد بیشترین تاثیر را بر سایر شاخص‌ها داشته و تنها از تصمیم گیری مالی تاثیر می‌پذیرد و سایر شاخص‌های سواد مالی از قبیل خرج و پس انداز، اعتبارو بدهی، سرمایه گذاری و مدیریت ریسک تاثیر پذیر بوده و معلول می‌باشند. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش می‌تواند به سیاست‌گذاران و معلمان در تدوین و اجرای برنامه‌های آموزشی مناسب برای تقویت سواد مالی در کودکان کمک کند.