الگویی برای نظارت مالی بر بودجه بخش عمومی کشور با رویکرد نظارت درونی - حاجی حسینی داود; حسنی محمد; پور زمانی زهرا; متین فرد مهران (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این پژوهش ارائه الگویی برای نظارت مالی بر بودجه بخش عمومی کشور با رویکرد نظارت درونی در قوه مجریه می‌باشد. روش‌شناسی: این پژوهش از نوع پژوهش کیفی بوده که با استفاده از روش دلفی فازی صورت پذیرفته است. جامعه آماری متشکل از 131 نفر از افراد متخصص و صاحب‌نظر در زمینه نظارت مالی بر بودجه بخش عمومی کشور که با استفاده از روش نمونه‌گیری غیر احتمالی -زنجیره‌ای به عنوان خبرگان پژوهش انتخاب شدند. یافته‌ها: براساس نتایج، 8 بعد، 27 مؤلفه و 86 شاخص برای نظارت مالی بر بودجه بخش عمومی کشور با رویکرد نظارت درونی شناسایی شدکه طی فرآیند دلفی فازی و آزمون تحلیل عاملی تأییدی با استفاده از نرم افزار SMRT PLS درنهایت 2 مؤلفه و 6 شاخص از الگو حذف و در نهایت 82 شاخص نهایی بدست آمده است. نتایج تحقیق نشان می‌دهد هر 8 بعد شناسایی شده ارکان نظارت مالی، آموزش و منابع انسانی، فرهنگ سازمانی و ارزش‌های اخلاقی، استراتژی و راهبردهای نظارتی، پیش‌بینی احکام و قوانین نظارتی، زیرساخت‌های نظارتی، ابزارهای اعمال نظارت مالی و طراحی رویه‌ها و روش‌های نظارت و کنترل مالی رابطه‌های مثبت و معناداری با عملکرد نظارت مالی بر بودجه بخش عمومی کشور با رویکرد نظارت درونی دارند. نتیجه‌گیری: این الگو می‌تواند ضمن یاری رسانی به دستگاه‌های نظارتی که در نظارت بر بودجه بخش عمومی کشور مؤثر هستند، نقش راهی برای نظارت مالی کارا و اثربخش برای دستگاه‌های اجرایی در بخش عمومی کشور ایجاد کند.