اعتباریابی الگوی ارتقاء سرمایه نمادین مدیران (مورد مطالعه: گروه خودرو سازی سایپا) - حبیبی علیرضا; بیک ‏زاد جعفر; عبداله ‏فام رحیم (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف از این مطالعه اعتباریابی الگوی ارتقای سرمایه نمادین مدیران بود. روش‌شناسی: در این تحقیق از روش‌های تحقیق کمی با استفاده از ابزارهای پرسشنامه و تحلیل‌های آماری برای جمع‌آوری داده‌ها و آزمون فرضیات استفاده شده است. داده‌ها از مدیران و رهبران سازمان‌های مختلف در زمینه‌های مختلف صنعتی جمع‌آوری شد و تحلیل‌های آماری مانند مدل معادلات ساختاری برای ارزیابی روابط بین متغیرها و آزمون فرضیات تحقیق انجام گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که سرمایه نمادین به‌عنوان یک منبع قدرت و مشروعیت در سازمان‌ها عمل کرده و نقش مهمی در تأثیرگذاری بر تصمیمات استراتژیک و جذب منابع دارد. همچنین، تبدیل سرمایه‌های فرهنگی، اجتماعی، و اقتصادی به سرمایه نمادین در ایجاد موقعیت‌های رقابتی و گسترش نفوذ مدیران و سازمان‌ها مؤثر است. این یافته‌ها با تحقیقات پیشین هم‌راستا است که تأکید دارند سرمایه نمادین می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای کسب مشروعیت و قدرت در بازارهای مختلف عمل کند. نتیجه‌گیری: سرمایه نمادین نقش اساسی در موفقیت‌های فردی و جمعی در سازمان‌ها دارد و مدیران باید به‌طور فعال از این نوع سرمایه برای تقویت تصویر عمومی و مشروعیت خود بهره‌برداری کنند. این تحقیق اهمیت تبدیل سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی به سرمایه نمادین را در تصمیم‌گیری‌های استراتژیک و بازاریابی برجسته می‌کند.