طراحی و تبیین مدل اکوسیستم کارآفرینی دیجیتال - خاقانی محمد وحید; یدالهی فارسی جهانگیر; سجادی سید مجتبی (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف پژوهش حاضر طراحی و تبیین مدل اکوسیستم کارآفرینی دیجیتال با استفاده از روش نظریهپردازی داده بنیاد می‌باشد. روش‌شناسی: در این مطالعه کیفی با استفاده از مصاحبه‌های عمیق و نیمه ساختاریافته با مطّلعان کلیدی، مدیران ارشد کسب وکارهای اینترنتی و خبرگان دانشگاهی که در زمینۀ اکوسیستم‌های کارآفرینی اطلاعات مناسبی دارند، طی فرآیندی رفت و برگشتی، تا رسیدن به اشباع نظری انجام شد. تجزیه و تحلیل در این پژوهش بر مبنای طرح نظام مند استراوس و کوربین (کدگذاری باز، محوری و گزینشی صورت گرفت. یافته‌ها: در مجموع از 163 کد اولیه شناسایی شده در مرحله کدگذاری باز، 124 کد در قالب 25 مقوله اصلی و 5 دسته عوامل علّی، عوامل زمینهای، عوامل مداخلهگر، راهبردها و پیامدها، طبقهبندی و در قالب مدل پژوهش ارائه گردید. نتیجه‌گیری: بنابراین می‌توان اذعان داشت که توسعه اکوسیستم‌های دیجیتالی و کارآفرینی اینترنتی در ایران نیازمند همکاری چندجانبه بین بخش‌های دولتی، خصوصی، آموزشی و تکنولوژیک است. این هم‌افزایی می‌تواند به برطرف کردن چالش‌ها و بهره‌برداری از فرصت‌های موجود و در نتیجه بهبود جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فناوری کمک کند.