طراحی الگوی تدوین خط‌مشی‌های درآمدزایی پایدار با تأکید بر کارآفرینی شهری در شهرداری‌های کلان شهرهای کشور - کریمی ثانی مجید; بیانی مریم; اخوان فر امیر (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف طراحی الگوی تدوین خط‌مشی‌های درآمدزایی پایدار با تأکید بر کارآفرینی شهری در شهرداری‌های کلان شهرهای کشور انجام گرفت. روش‌شناسی: مطالعه حاضر از نظر هدف، یک پژوهش کاربردی-توسعه‌ای است و از منظر روش گردآوری داده‌ها، یک پژوهش پیمایشی-مقطعی است. برای دستیابی به هدف پژوهش از طرح پژوهش آمیخته اکتشافی (کیفی-کمی) استفاده گردید. جامعه مشارکت‌کنندگان در بخش کیفی شامل خبرگان حائز شرایط است. نمونه‌گیری به روش نمونه‌گیری نظری انجام شد و با 25 نفر به اشباع نظری دست پیدا شد. جامعه آماری بخش کمی نیز شامل کلیه کارکنان شهرداری‌های کلان شهرهای کشور است. حجم نمونه با اندازه اثر کوهن و براساس توان آزمون 135 نفر برآورد گردید و نمونه‌گیری با روش تصادفی-خوشه‌ای انجام شد. برای گردآوری داده‌ها از مصاحبه نیم‌ساختاریافته و پرسشنامه محقق‌ساخته استفاده شد. تحلیل کیفی مصاحبه‌های تخصصی با روش تحلیل مضمون انجام شد و مدل نهایی با روش حداقل مربعات جزئی اعتبارسنجی گردید. تحلیل داده‌های کیفی با نرم‌افزار Maxqda و بخش کمی با Smart PLS انجام شد. یافته‌ها: یافته‌های پژوهشی نشان داد آرمان کارآفرینانه بر توانایی کارآفرینانه تأثیر دارد. توانایی کارآفرینانه بر عملکرد اجتماعی، عملکرد اقتصادی و عملکرد زیست‌محیطی تأثیر دارد. خط‌مشی درآمدزایی پایدار بر آرمان کارآفرینانه و نگرش کارآفرینانه تأثیر دارد. خط‌مشی و شکوفایی شهری، زیست‌بوم کارآفرینانه، شرایط تولید کارآفرینانه، شهر خلاق، عملکرد اجتماعی، عملکرد اقتصادی و عملکرد زیست‌محیطی بر خط‌مشی درآمدزایی پایدار تأثیر دارند. نگرش کارآفرینانه بر توانایی کارآفرینانه تأثیر دارد. نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که خط‌مشی‌های درآمدزایی پایدار با تأکید بر کارآفرینی شهری، بر عملکرد اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی شهرداری‌ها تأثیر داشته و موجب تقویت توانمندی‌های کارآفرینانه در مدیریت شهری می‌شود.