ارائه ی مدل انگیزه های مشارکت مشتری در خلق ارزش در صنعت کفش استان آذربایجان شرقی - رضابیگی سعید; بافنده علیرضا; عالی صمد (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف از پژوهش حاضر ارائه ی مدل انگیزه های مشارکت مشتری در خلق ارزش در صنعت کفش استان آذربایجان شرقی بود. این تحقیق از نوع کاربردی و توسعه ای محسوب می شود و به روش آمیخته (کیفی- کمی) به انجام خواهد رسید. این پژوهش از نظر هدف، پژوهشی کاربردی است در پژوهش حاضر، ابتدا محقق تمام عوامل استخراج شده از مطالعات را به عنوان کد در نظر خواهد گرفت و سپس با در نظر گرفتن مفهوم هریک از این کدها، آنها را در یک مفهوم مشابه دسته بندی می کند. به این ترتیب مفاهیم (مضامین) تحقیق شکل می گیرد. در ادامه از روش داده بنیاد برای جمع بندی مولفه ها استفاده می شود. نظریه داده بنیاد یک روش پژوهش عمومی برای تولید تئوری است. منظور از این روش، ارائه نظریه‌ای برگرفته از داده‌هایی است که در طی فرآیند پژوهش به صورت نظام‌مند گردآوری و تحلیل شده‌اند. در این راهبرد، گردآوری و تحلیل داده‌ها و نظریه‌ای که در نهایت از داده‌ها استنتاج می‌شود، در ارتباط نزدیک با یکدیگر قرار دارند. جامعه آماری این تحقیق در بخش کیفی شامل همه پژوهشهای انجام گرفته در حوزه انگیزه های درونی و بیرونی مشارکت مشتری در خلق ارزش خواهد بود که از محل دانشگاه ها، پژوهشگاهها، کنفرانسها، همایش ها، نشریات، کتب، پایگاههای اینترنتی و ... تأمین خواهد شد. استخراج مفاهیم مقدماتی اولین مرحله از روش فراترکیب می باشد به این صورت که ابتدا مقالات جستجو شده و از بین مقالات ابتدا عناوین آنها معیار قرار می گیرد سپس جستجو بر اساس چکیده صورت می گیرد و مقالات نامرتبط کنار گذاشته می شود. پس از آن جستجو بر اساس محتوا انجام شده و در نهایت مقالات مناسب و مقتضی استخراج می شود. همانگونه که مشاهده می شود 32 مقاله نهایی با استفاده از روش فراترکیب در تحقیق حاضر استخراج گردید که بر اساس آن مفاهیم مقدماتی بدست می آید. نتایج نشان داد مدل ارائه شده با استفاده از رویکرد کمی اعتبار سنجی شد برای این منظور از مدل معادلات ساختاری و تحلیل بار عاملی استفاده شد که منجر به اعتبار سنجی مدل گردید. عوامل به دوبخش انگیزه های درونی و انگیزه های بیرونی تفکیک شدند که در سطح اطمینان 95 درصد تمامی آنها معنی دار تلقی شدند. 8 عامل به عنوان انگیزه درونی و 14 عامل به عنوان انگیزه بیرونی شناسائی شد.