ارائه مدل نوآوری صنعت فولاد کشور - محمودی ناصر; محمدی زنجیرانی داریوش; دانش شکیب معصومه (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
سازمانی که خلاقیت و نوآوری نداشته باشد، نمی‌تواند بقا یابد و در طول زمان از صحنه محو می‌شود. از این رو، سازمان‌ها پیوسته در جستجوی راه‌هایی هستند تا خلاقیت و نوآوری را تقویت نموده و موانع آن را در سازمان برطرف نمایند. شرکت‌هایی که رویکرد فعالی در ایجاد نوآوری دارند و می‌توانند از آن به طور مؤثر استفاده کنند، از اولین شرکت‌هایی هستند که راه‌حل‌های بهتر، سریع‌تر و ارزانتری نسبت به رقبای خود ارائه می‌دهند. از این رو، هدف تحقیق حاضر ارائه مدل نوآوری صنعت فولاد کشور می باشد. روش تحقیق در این مقاله توصیفی-همبستگی و از نوع تحلیل ماتریس واریانسی - کوواریانس است. این تحقیق به صورت کتابخانه‌ای و میدانی انجام شده است. مدل پژوهش از طریق تجزیه، تحلیل و تفسیر مصاحبه های صورت گرفته با خبرگان صنعت فولاد کشور با بکارگیری روش تحلیل تم و چهار راند روش دلفی استخراج گردید. در نهایت، با استفاده از 316 پرسشنامه دریافت شده از صنعت فولاد کشور، مدل اندازه‌گیری و ساختاری برای سنجش روابط بین متغیرها و همچنین تأیید مدل توسعه داده شده، پرداخته شد. بر اساس یافته‌های مدلسازی معادلات ساختاری، در شرکت‌های فولادی مورد بررسی، در بین ابعاد مدل ارائه شده مهمترین ابعاد به ترتیب مربوط به «نوآوری فنی و تکنولوژیکی»، «نوآوری محصول»، «نوآوری سازمانی»، «نوآوری سیستم»، «نوآوری قوانین»، «نوآوری مالی»، «نوآوری اقتصادی» و «نوآوری بازاریابی» می‌باشد.