تأثیر مؤلفه‌های مدیریت دانش (ظرفیت اشتراک دانش، ظرفیت نوآورانه و ظرفیت جذب) بر عملکرد سازمانی در کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن - فارغ علیرضا; پارسا معین کورش (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
دانش کسب‌وکار به‌زعم غالب مدیران موفق دنیا، یکی از مهم‌ترین سرمایه شرکت‌های سده بیست و یکم محسوب می‌شود که مدیریت بهینه آن موجب ارتقا سطح کیفی سازمان می‌گردد. مدیریت دانش واژهای است که امروزه در ادبیات مدیریت و کسب‌وکار بسیار متداول شده است و کسانی که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند خوب می‌دانند در پس این واژه چه حوزه‌های تخصصی متعددی وجود داردکه محققین مختلف مشغول به فعالیت و تحقیق بر روی آن‌ها هستند. صاحب‌نظران در این عرصه عوامل کلیدی متعددی را جهت اجرای موفقیت‌آمیز مدیریت دانش بیان نموده‌اند. هدف از انجام پژوهش حاضر، تأثیر مؤلفه‌های مدیریت دانش (ظرفیت اشتراک دانش، ظرفیت نوآورانه و ظرفیت جذب) بر عملکرد سازمانی در کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن می‌باشد. جامعه آماری شامل 243 نفر و نمونه 144 نفر از کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن است. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. برای سنجش مدیریت دانش، از پرسشنامه‌های سو و همکاران (2007)، هارلی و هالت (1998) و لیال رودریگز (2005) استفاده شد. همین‌طور برای سنجش عملکرد سازمانی، از پرسشنامه گارسیا مورالس و همکاران (2008) استفاده شد. تحلیل داده‌ها با کمک آزمون رگرسیون، تحلیل مسیر و نرم‌افزار SmartPLS3.5 انجام گرفت. نتایج حاصل از روش مدل معادلات ساختاری نشان داد که ظرفیت اشتراک دانش بر عملکرد تأثیر مثبت دارد. اما ظرفیت نوآورانه بر عملکرد سازمانی تأثیر مثبت ندارد و ظرفیت جذب بر عملکرد سازمانی تأثیر مثبت دارد.