مطالعه کیفی تجارب نوآورانه در یادگیری مشارکتی دوره‌های هوش مصنوعی - نیرو محمد (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
این پژوهش به بررسی تاثیرات مثبت و چالش‌های یادگیری مشارکتی در دوره‌های هوش مصنوعی و ارائه راهکارهایی برای بهبود فرآیند یادگیری پرداخته است. مواد و روش: این پژوهش از روش مصاحبه کیفی نیمه‌ساختاریافته برای جمع‌آوری داده‌ها استفاده کرده است. ابتدا 98 کد اولیه از تحلیل مصاحبه‌ها استخراج شد که پس از بازبینی توسط اعضای تیم پژوهش و اساتید و غربالگری کدها، به 30 کد نهایی در سه مقوله تاثیرات مثبت یادگیری مشارکتی، چالش‌های موجود و راهکارهای پیشنهادی تقلیل یافت. نتایج نشان داد که یادگیری مشارکتی تاثیرات مثبت قابل‌توجهی بر دانشجویان و مدرسان دارد. این تاثیرات شامل بهبود مهارت‌های همکاری و تیمی، افزایش انگیزه و مشارکت فعال، تعمیق درک مفاهیم پیچیده و توسعه مهارت‌های ارتباطی است. با این حال، چالش‌هایی نظیر مشکلات هماهنگی و تقسیم وظایف، تفاوت‌های سطح دانش و توانایی‌ها، و محدودیت‌های زمانی نیز شناسایی شد. برای رفع این چالش‌ها، راهکارهایی همچون تعیین نقش‌ها و وظایف مشخص، استفاده از تسهیل‌گران گروهی، و تخصیص زمان بیشتر برای فعالیت‌های گروهی پیشنهاد شد. این پژوهش با تمرکز بر یادگیری مشارکتی در دوره‌های هوش مصنوعی، به بررسی چالش‌های موجود و ارائه راهکارهایی برای بهبود این روش پرداخته است. نتایج می‌تواند به بهبود کیفیت آموزش در حوزه هوش مصنوعی و دیگر حوزه‌های مرتبط کمک کند و راهکارهای عملی برای ارتقای یادگیری مشارکتی ارائه دهد.