تحلیل پیشران‌ها و پسران های پیاده‌سازی الگوی تنوع منابع انسانی در دانشگاه‌های کشور - احمدی قمشانی مهدی; قدم زن جلالی اصغر; غفوری جلیسه محمد (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف تحلیل پیشران‌ها و پسران‌های پیاده‌سازی مدل‌های تنوع منابع انسانی در دانشگاه‌های ایران انجام شده است. روش‌شناسی: این مطالعه به روش کیفی و با استفاده از مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته انجام شد. ۲۴ نفر از مدیران، اعضای هیئت علمی و متخصصان منابع انسانی از دانشگاه‌های مختلف ایران به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند و جمع‌آوری داده‌ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. تحلیل داده‌ها با روش تحلیل مضمون و با استفاده از نرم‌افزار NVivo انجام شد. یافته‌ها: شش پیشران اصلی شامل تعهد سازمانی، فرهنگ فراگیر، چارچوب‌های قانونی و سیاستی، استراتژی‌های جذب نیرو، برنامه‌های توسعه حرفه‌ای و مزایای اقتصادی شناسایی شد. در مقابل، هفت پسران کلیدی شامل مقاومت در برابر تغییر، محدودیت منابع، موانع فرهنگی، خلأهای سیاستی، چالش‌های مدیریتی، فشارهای عملکردی و نبود ابزارهای سنجش مشخص شد. رهبری سازمانی و هم‌راستایی سیاست‌ها از مهم‌ترین عوامل تسهیل‌کننده و مقاومت کارکنان و کمبود منابع مالی از اصلی‌ترین موانع بودند. یافته‌ها بر اهمیت ایجاد محیط‌های حمایتی و چارچوب‌های سیاستی قوی تأکید دارند. نتیجه‌گیری: پیاده‌سازی مدل‌های تنوع منابع انسانی در دانشگاه‌های ایران نیازمند رویکردی متعادل برای استفاده از نقاط قوت سازمانی و رفع موانع فرهنگی و سیستمی است. توسعه سیاست‌های فراگیر، تخصیص منابع کافی و ترویج فرهنگ تنوع می‌تواند تأثیر بسزایی در موفقیت این مدل‌ها داشته باشد. تلاش‌های آینده باید بر یکپارچه‌سازی این ابتکارات با اهداف کلان سازمانی و بهبود سازوکارهای نظارت و ارزیابی متمرکز شوند.