ارائه چارچوبی برای استراتژی‌های رقابتی بر اساس رویکرد هم آفرینی در صنعت پتروپالایش ایران - حیدری بهبهانی محمد; کزازی ابوالفضل; امیری مقصود; برادران سروش (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این پژوهش ارائه چارچوبی برای استراتژی‌های رقابتی بر اساس رویکرد هم‌آفرینی در صنعت پتروپالایش ایران است تا زمینه بهبود عملکرد سازمانی و افزایش مزیت رقابتی فراهم گردد. روش‌شناسی: این پژوهش با رویکرد کیفی و بهره‌گیری از روش تحلیل مضمون انجام شد. داده‌ها از مطالعات پیشین استخراج و سپس کدگذاری، دسته‌بندی و تحلیل شدند. در ادامه، مضامین کلیدی شامل رفتارهای مشارکتی، هم‌تولیدی و ارزش در استفاده به همراه قابلیت‌های پویای شناسایی، یکپارچه‌سازی و بازپیکربندی بررسی و مدل مفهومی پیشنهادی تدوین گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد هم‌آفرینی ارزش از طریق رفتارهای مشارکتی، هم‌تولیدی و خلق ارزش در استفاده می‌تواند نقش کلیدی در ایجاد مزیت رقابتی ایفا کند. همچنین قابلیت‌های پویا همچون شناسایی فرصت‌ها، یکپارچه‌سازی دانش و بازپیکربندی منابع به‌عنوان محرک‌های اصلی افزایش رقابت‌پذیری سازمان‌ها عمل می‌کنند. در نهایت، ابعاد مزیت رقابتی شامل سودآوری، مدیریت هزینه و تمایز محصول به‌عنوان نتایج مستقیم ترکیب هم‌آفرینی و قابلیت‌های پویا شناسایی شدند. نتیجه‌گیری: پژوهش حاضر نشان داد اتخاذ استراتژی‌های رقابتی بر پایه هم‌آفرینی ارزش می‌تواند به بهبود عملکرد و پایداری صنعت پتروپالایش ایران منجر شود. این رویکرد نه‌تنها به ارتقای کیفیت و کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند، بلکه توانایی سازمان‌ها در پاسخگویی به تغییرات محیطی و الزامات توسعه پایدار را نیز افزایش می‌دهد.