تحلیل روابط میان شاخص های فرهنگ سازمانی با روش دیمتل در دانشگاه آزاد اسلامی غرب استان مازندران - کیاکجوری داود (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
فرهنگ سازمانی نمایان گر نگرش ها، باورها، سنت ها و ارزش ها در سازمان بوده و بازتاب دغدغه های اصلی جامعه شناسی سازمانی می‌باشد. این تحقیق با هدف تحلیل روابط میان شاخص های فرهنگ سازمانی با روش دیمتل در دانشگاه آزاد اسلامی غرب استان مازندران می باشد. هدف این پژوهش، از نظر روش هدفی کاربردی بوده که وضعیت موجود در دانشگاه آزاد اسلامی غرب استان مازندران به عنوان مطالعه موردی را مورد بررسی قرار داده است. جامعه پژوهش حاضر، اعضای هیئت علمی دانشگاه های آزاد اسلامی غرب مازندران شامل دانشگاه آزاد اسلامی محمودآباد، نور، نوشهر، چالوس، تنکابن، رامسر بوده که به صورت کلی شامل 491 نفر می باشند، از میان این تعداد بر اساس فرمول کوکران تعداد 215 پرسشنامه تکمیل شده صحیح به عنوان داده های اولیه تکنیک دیمتل در نظر گرفته شد، لازم به ذکر است که با وجود تمام بازبینی ها حین تکمیل و جمع آوری پرسشنامه تعداد 12 عدد پرسشنامه به صورت مناسب تکمیل نشده بود که از چرخه بررسی خارج گردید. با استفاده از مرور ادبیات پیشین شش شاخص فرایندگرا در مقابل نتیجه گرا، کارمندمحور درمقابل کارمحور، حرفه ای نگر در مقابل محلی نگر، نظام باز در مقابل نظام بسته، کنترل آسان در مقابل کنترل سخت و قانونگرایی در مقابل عملگرایی به عنوان شاخص های فرهنگ سازمانی در نظر گرفته شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک دیمتل استفاده شد و بر اساس تحلیل صورت گرفته، شاخص قانونگرایی در مقابل عملگرایی به عنوان تأثیرگذارترین و تأثیرپذیرترین شاخص معرفی شد که بالاترین تعامل را هم با سایر شاخص ها داشته است.