کاربست تکنیک فراترکیب در جریان مالی مبتنی بر فناوری بلاک چین در اکوسیستم بیمارستان - حکیمی نرگس; فتحی زاداله; پور بهرامی بابک (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
با استفاده از فناوری بلاک چین، شهروندان می توانند در برنامه های مطالعاتی سلامت شرکت کنند. علاوه بر این، تحقیقات بهتر و داده های به اشتراک گذاشته شده در مورد رفاه عمومی، درمان برای جوامع مختلف را افزایش می دهد. یک پایگاه داده متمرکز برای مدیریت کل سیستم مراقبت های بهداشتی و سازمان ها استفاده می شود. هدف تحقیق کاربست تکنیک فراترکیب برای جریان مالی مبتنی بر فناوری بلاک چین در اکوسیستم بیمارستان است. محقق با به‌کارگیری رویکرد مرور نظام‌مند و فراترکیب، به تحلیل نتایج و یافته‌های محققین قبلی دست‌زده و با انجام گام‌های 7 گانه روش ساندلوسکی و باروسو، به شناسایی عوامل مؤثر پرداخته است. از بین 270 مقاله، 25 مقاله بر اساس روش CASP انتخاب شد همچنین روایی تحلیل با مقدار ضریب کاپا 776/0 تائید گردید. در این زمینه به‌منظور سنجش پایایی و کنترل کیفیت، از روش رونوشت استفاده گردید که مقدار آن برای شاخص‌های شناسایی‌شده در سطح توافق عالی شناسایی شد. نتایج حاصل از تحلیل داده‌های گرداوری شده در نرم‌افزار MAXQDA منتج به شناسایی 42 کد اولیه در 9 مقوله شد. براساس تکنیک فراترکیب 9 مقوله نیز براساس این مفاهیم دسته بندی شدند. 9 مقوله عبارتند از: کنترل دسترسی و حریم خصوصی، یکپارچه سازی داده ها، اورژانس و مراقبت های بهداشتی خاص، سازگاری داده ها، حاکمیت و انطباق، مدیریت پرداخت، مدیریت هزینه، مدیریت دارایی و مدیریت دارو. استفاده از فناوری بلاک چین در اکوسیستم بیمارستان، به عنوان یک راه حل نوین در مدیریت جریان مالی و عملیاتی، به مزایای قابل توجهی منجر می‌شود. این فناوری به بیمارستان‌ها این امکان را می‌دهد که دارایی‌ها و داروهای خود را به دقت بیشتری ردیابی کرده و مدیریت بهینه‌تری را در زمینه تأمین و استفاده از منابع فراهم کنند. همچنین، با فراهم آوردن یک بستر اطمینان‌پذیر برای ثبت و انتقال داده‌های مختلف، بلاک چین می‌تواند در ایجاد سیستم‌های حاکمیت دیجیتال و افزایش حریم خصوصی داده‌ها نقش موثری داشته باشد. علاوه بر این، بلاک چین در مدیریت پرداخت‌ها و هزینه‌های بیمارستان نیز اثر بسزایی دارد، زیرا می‌تواند در ردیابی و تأیید انجام پرداخت‌ها به صورت شفاف و با قابلیت اعتماد بالا کمک کند. این فناوری همچنین می‌تواند در افزایش بهره‌وری مالی بیمارستان و کاهش هدررفت منابع مؤثر باشد، که این امر بهبود خدمات درمانی و ارتقای تجربه بیمار را فراهم می‌آورد.