طراحی سناریوهای کاهش تغییر برند در مشتریان صنعت تجهیزات ورزشی - زرافشان زهرا; پیرزاد علی; موسوی سید نجم الدین (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف از این پژوهش طراحی سناریوهایی است که بتواند تغییر برند مشتریان را در حوزه صنعت تجهیزات ورزشی مورد بررسی قرار دهد و عوامل مؤثر بر این رفتار را شناسایی و تحلیل کند. روش‌شناسی: در این پژوهش ابتدا با مطالعه پیشینه پژوهش، عوامل مؤثر بر رفتار تغییر برند مشتریان شناسایی شد. سپس با طراحی و توزیع پرسشنامه‌ای، وضعیت فعلی این عوامل در صنعت تجهیزات ورزشی کشور مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 70 نفر از خبرگان صنعت تجهیزات ورزشی به این پرسشنامه پاسخ دادند. در ادامه با استفاده از تکنیک نقشه شناختی فازی، ارتباط سیستمی میان عوامل شناسایی و سناریوهای رو به جلو و رو به عقب برای بهبود ساختار تدوین شد. یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان می‌دهد که از میان 10 عامل شناسایی شده، کیفیت ارائه شده محصولات و خدمات در تجهیزات و لوازم ورزشی به عنوان مهم‌ترین عامل در اجرای ساختار سیستمی جلوگیری از تغییر برند نقش دارد. عوامل شناسایی شده عبارتند از: اعتماد، قیمت رقابتی، نگرش مشتریان، رضایت مشتریان، قابلیت اطمینان، کیفیت، مدیریت ارتباط با مشتریان، تبلیغات دهان به دهان، سیستم مدیریت دانش، و قوانین و مقررات دولتی. نتیجه‌گیری: توجه به کیفیت محصولات و خدمات ارائه شده در صنعت تجهیزات ورزشی می‌تواند به عنوان راهکاری مؤثر برای کاهش تغییر برند مشتریان عمل کرده و مزیت رقابتی متمایزی را برای برندها فراهم آورد.