ارائه مدل پویای تحلیل سیاست‌های سرمایه گذاری در تولید نفت ایران و سناریو‌های آن - حیدری نیا منوچهر; مکوندی فواد; قاسمیه رحیم; چناری وحید; امیرنژاد قنبر (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف از این تحقیق ارائه مدل پویای تحلیل سیاست‌های سرمایه‌گذاری در تولید نفت ایران و بررسی سناریوهای مختلف مرتبط با آن است. این مطالعه به دنبال شناسایی و ارزیابی سیاست‌های مختلف مالی و سرمایه‌گذاری است که می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در صنعت نفت ایران کمک کند. روش‌شناسی: در این تحقیق از روش پویایی سیستم و تحلیل محتوا برای توسعه مدل استفاده شده است. جامعه آماری بخش تحلیل محتوا شامل اسناد بالادستی صنعت نفت و مقالات مرتبط با سرمایه‌گذاری در این صنعت بوده و در بخش کمی، کارکنان، مدیران و کارشناسان صنعت نفت به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار Vensim انجام شد و نه سناریوی مختلف برای ارزیابی سیاست‌های مالی و سرمایه‌گذاری تدوین شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که سیاست تأمین مالی بینابینی با افزایش 128.854 واحدی به عنوان جذاب‌ترین سیاست انتخاب شد. پس از آن، سیاست تأمین مالی بدهی‌محور با افزایش 108.333 واحدی و سیاست تأمین مالی مبتنی بر ذخایر زیرزمینی با افزایش 69.580 واحدی قرار گرفتند. این نتایج نشان‌دهنده اهمیت تنوع‌بخشی به منابع مالی و استفاده از ساختارهای مالی نوآورانه در صنعت نفت ایران است. نتیجه‌گیری: یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که ترکیب منابع مالی مختلف و استفاده از سیاست‌های متنوع‌سازی مالی می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر و کاهش ریسک‌های مالی در صنعت نفت ایران کمک کند. این نتایج با مطالعات پیشین در زمینه سیاست‌های مالی و سرمایه‌گذاری همخوانی دارد و به سیاست‌گذاران صنعت نفت ایران در اتخاذ تصمیمات استراتژیک کمک می‌کند.