واکاوی الگوی آموزش الکترونیکی جهت بازاریابی جذب گردشگر حوزه سلامت - حیدری حانیه; دشمن زیاری اسفندیار; برزگر نادر; فقیه آرام بتول; مهدی زاده امیرحسین (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف: هدف اصلی این پژوهش تحلیل اثربخشی یک الگوی آموزش الکترونیکی به‌عنوان ابزاری برای بازاریابی دیجیتال در جهت جذب گردشگران حوزه سلامت بود. روش‌شناسی: این مطالعه از روش تحقیق آمیخته اکتشافی استفاده کرد که شامل روش‌های کیفی و کمی بود. در فاز کیفی، مصاحبه‌های عمیق با ۱۴ نفر از خبرگان مدیریت و بازاریابی دیجیتال انجام شد که با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند. در فاز کمی، نظرسنجی از ۴۰۰ نفر از کارکنان مراکز آموزشی و درمانی در تهران انجام شد که از بین آن‌ها ۲۳۳ پاسخ معتبر با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شد. مدل نهایی آموزش الکترونیکی از طریق تحلیل عامل تأییدی اعتبارسنجی شد. یافته‌ها: این پژوهش هشت بعد کلیدی و ۴۷ مؤلفه ضروری برای یک الگوی آموزش الکترونیکی مؤثر در بازاریابی گردشگری سلامت را شناسایی کرد. این ابعاد شامل بهینه‌سازی وب‌سایت، کیفیت محتوا، تعامل در رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی ویدیویی، تطبیق فرهنگی و زبانی، مدیریت ارتباط با مشتری، تحلیل داده‌ها، و پایداری می‌باشند. مدل نهایی اعتبارسنجی شد و نشان داد که با نیازهای بازار گردشگری سلامت همخوانی دارد. نتیجه‌گیری: یافته‌ها بر نقش حیاتی بازاریابی دیجیتال در جذب گردشگران سلامت تأکید دارند. یک مدل آموزش الکترونیکی مؤثر که ابعاد شناسایی شده را دربرگیرد، می‌تواند به‌طور قابل توجهی دیدپذیری و جذابیت خدمات گردشگری سلامت را افزایش دهد. این مطالعه بر اهمیت تطبیق استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال با پیشرفت‌های فناوری و تغییرات رفتار مصرف‌کننده تأکید می‌کند. تحقیقات آینده باید به بررسی ادغام فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی و واقعیت مجازی در بازاریابی دیجیتال برای گردشگری سلامت بپردازد