ارائه مدل مدیریت استعداد کارکنان آستان قدس رضوی - اوجاقی شیرمرد حمیده; سهرابی شهلا; بیک زاد جعفر (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این مطالعه، توسعه یک مدل جامع مدیریت استعداد متناسب با نیازها و بستر فرهنگی خاص کارکنان آستان قدس رضوی است. روش‌شناسی: این پژوهش با رویکرد ترکیبی شامل روش‌های کیفی و کمی انجام شد. بخش کیفی پژوهش از تحلیل مضمون به روش کلارک با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA بهره برد و شامل مصاحبه با 15 نفر از خبرگان آستان قدس رضوی بود که به‌طور هدفمند انتخاب شدند. در بخش کمی، جامعه آماری شامل 21 هزار نفر از کارکنان بود که با استفاده از نرم‌افزار G*Power حجم نمونه 147 نفر تعیین شد. داده‌ها از طریق پرسشنامه جمع‌آوری و با استفاده از تحلیل مسیر و مدل‌سازی معادلات ساختاری واریانس‌محور با SPSS و Smart PLS 3 تحلیل شدند. یافته‌ها: پژوهش شش پیش‌بین کلیدی برای مدیریت مؤثر استعداد شناسایی کرد: ارزیابی استعداد، مشارکت استعداد، شناسایی استعداد، فرهنگ استعداد، توسعه حرفه‌ای استعداد، و جذب و نگهداشت استعدادهای برتر. همچنین 30 شاخص خاص مرتبط با این پیش‌بین‌ها شناسایی شد. نتیجه‌گیری: مدل مدیریت استعداد پیشنهادی، چارچوبی قوی و متناسب با بستر فرهنگی سازمان آستان قدس رضوی برای مدیریت استعداد ارائه می‌دهد. این مدل به نیازهای خاص سازمان پاسخ می‌دهد و با بستر فرهنگی آن همسو است، که می‌تواند ابزاری ارزشمند برای بهبود عملکرد سازمانی و رضایت کارکنان باشد. این مدل همچنین قابلیت تطبیق در سازمان‌های مشابه را داراست و به درک بهتر استراتژی‌های مؤثر مدیریت استعداد کمک می‌کند.