طراحی مدل یکپارچه‌سازی فرآیندهای فیزیکی، اطلاعاتی و مالی در زنجیره تأمین به منظور تحقق تاب‌آوری در صنعت خودرو - عابدینی نظری ناهید; ادب حسین; چهار دولی عباس (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف طراحی مدلی برای یکپارچه سازی فرآیندهای فیزیکی، اطلاعاتی و مالی در زنجیره تأمین به منظور تحقق تاب‌آوری در صنعت خودرو انجام شد. روش‌شناسی: رویکرد مورد استفاده در این پژوهش مدل‌سازی در مرحله اول به‌منظور شناسایی عوامل تأثیرگذار و تأثیرپذیر دیمتل فازی بوده که به دلیل آنکه دیمتل معمولاً ماهیت و سطوح تعاملات را بیان نمی‌کند در ادامه با استفاده از رویکرد ساختاری تفسیری و استفاده از نرم‌افزار میگ- مک ضمن درک روابط علی- معلولی و شناسایی عوامل اثرگذار و اثرپذیر مؤلفه‌های مؤثر را در 5 سطح طبقه‌بندی نمود. شیوه گردآوری اطلاعات، مبتنی بر پرسشنامه و روش دلفی بود. پرسشنامه‌ای مبتنی بر رویکرد ترکیبیFuzzy DEMATEL- ISM طراحی و در اختیار 20 نفر از خبرگان مدیریت زنجیره تأمین در صنعت قرار گرفت. پس از رسیدن به‌اتفاق نظر، این عوامل با رویکردهای موردنظر تجزیه‌وتحلیل شده و در پنج سطح طبقه‌بندی و دسته‌بندی در چهار مختار، مستقل، وابسته و پیوندی انجام ‌شده است. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که 8 دسته عوامل(شامل یکپارچگی سنجش؛ مدیریت منابع، یکپارچگی ارتباط، سازمانی؛ زیرمولفه اجتماعی- اقتصادی؛ زیر مؤلفه انسانی و فنی؛ مؤلفه‌های مدیریتی، مشتریان، طرح ریزی، کیفیت اطلاعات و محصول؛ مؤلفه‌های جریان مالی، فرایندی و زیست محیطی؛ یکپارچگی برنامه‌ریزی تکنولوژی و انعطاف پذیری) به ترتیب بیشترین تأثیر در زنجیره تأمین به منظور تحقق تاب‌آوری در صنعت خودرو دارند. نتیجه‌گیری: تأثیرگذارترین عامل در زنجیره تأمین تاب‌آوری در صنعت خودرو، یکپارچگی سنجش در زنجیره تأمین است که با کلیه زیر مؤلفه‌های دیگر در ارتباط بوده و در واقع سنجش تاب‌آوری بر روی زیرمؤلفه‌های مدیریت منابع و زیرمولفه مدیریتی تأثیر می‌گذارد.