ارائه الگوی کیفیت زندگی‌کاری پرستاران: رویکرد نظریه داده بنیاد - کیانی ناهید; اسماعیلی شاد بهرنگ; افراسیابی رویا (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این مطالعه، ارائه مدلی برای کیفیت زندگی کاری پرستاران با استفاده از رویکرد نظریه داده‌بنیاد بود. روش‌شناسی: این پژوهش با روش کیفی و طراحی نظریه داده‌بنیاد انجام شد. نمونه پژوهش شامل ۲۴ پرستار از بیمارستان‌های درمانی-آموزشی مشهد بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری گلوله‌برفی تا اشباع داده‌ها انتخاب شدند. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های عمیق و غیرساختاریافته جمع‌آوری و با استفاده از کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. یافته‌ها: پژوهش عوامل علّی مؤثر بر کیفیت زندگی کاری را شامل فراهم‌سازی امور رفاهی، مشارکت‌دهی، ارتقای شغلی، بهبود شرایط محیطی، فرهنگ مساعد و عدالت سازمانی شناسایی کرد. همچنین، عوامل راهبردی مانند برخورد عادلانه، نظام تشویق کارآمد، بهره‌گیری از شایستگی‌ها و ارزش‌گذاری نیز تأثیرگذار بودند. پیامدهای بهبود کیفیت زندگی کاری شامل رضایت شغلی، بهره‌وری، استفاده چندگانه از فضا و تعهد سازمانی بودند. نتیجه‌گیری: مدل پیشنهادی نشان می‌دهد که بهبود عوامل علّی و راهبردی می‌تواند به افزایش کیفیت زندگی کاری پرستاران، رضایت شغلی بیشتر، افزایش بهره‌وری و تعهد سازمانی قوی‌تر منجر شود.