تعیین عوامل تاثیرگذار بر رفتار تنوع طلبی مشتریان در بازارهای خرده فروشی آنلاین: یک پژوهش کیفی - سلیمانی علی; آقاجانی مجتبی; لندران سعید (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر رفتار تنوع‌طلبی مشتریان در بازارهای خرده‌فروشی آنلاین انجام شد. روش‌شناسی: این پژوهش از نوع کیفی و کاربردی است. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختارمند با 12 نفر از متخصصان و افراد باتجربه در حوزه کسب‌وکارهای آنلاین و خرده‌فروشی‌های دیجیتال گردآوری شد. روش نمونه‌گیری هدفمند برای انتخاب نمونه‌ها به‌کار گرفته شد و داده‌ها با استفاده از روش تحلیل گراندد تئوری و کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. نرم‌افزار Maxqda برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد. یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که عواملی مانند ضعف کسب‌وکارهای آنلاین، فرهنگ بازاریابی، گرایش به رقبا، انگیزه خرید، و تمایل به تجربه محصولات جدید تأثیر مستقیم بر رفتار تنوع‌طلبی مشتریان دارند. همچنین استراتژی‌های قیمت‌گذاری، بازاریابی آنلاین، و وفاداری مشتریان نقش مهمی در کاهش یا افزایش این رفتار داشتند. نتیجه‌گیری: رفتار تنوع‌طلبی مشتریان در بازارهای آنلاین یک پدیده پیچیده است که تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. با بهبود کیفیت خدمات، ایجاد تجربه خرید منحصربه‌فرد، و استفاده از استراتژی‌های بازاریابی هدفمند، کسب‌وکارهای آنلاین می‌توانند وفاداری مشتریان را افزایش دهند و از کاهش تنوع‌طلبی آن‌ها بهره‌مند شوند.