ارائه چارچوب جامع حسابرسی منابع انسانی در راستای سنجش عملکرد - عدل لاله محمد; مقدم ابوالفضل; محمدی نبی اله; درودی هما (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف ارائه یک چارچوب جامع حسابرسی منابع انسانی در راستای سنجش عملکرد سازمان‌ها انجام شد.روش‌شناسی: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، کیفی با رویکرد اکتشافی است. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با خبرگان و متخصصان حوزه منابع انسانی گردآوری شد. برای تحلیل داده‌ها از روش تحلیل محتوای کیفی استفاده شد و نمونه‌گیری به‌صورت هدفمند از میان مدیران ارشد و متخصصان حوزه منابع انسانی انجام شد.یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که در چارچوب ارائه‌شده، سه سطح جدید برای حسابرسی منابع انسانی شناسایی شد که شامل سطح نتایج واحد منابع انسانی، سطح متولیان و متخصصان منابع انسانی، و سطح فرآیندها و فعالیت‌های منابع انسانی است. این سطوح به عنوان زیرمجموعه‌هایی برای حسابرسی در سطح عملیاتی تعریف شدند و به بهبود ارزیابی دقیق عملکرد واحدهای منابع انسانی کمک می‌کنند.نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که حسابرسی منابع انسانی می‌تواند به‌عنوان ابزاری کلیدی در بهبود فرآیندهای مدیریتی و افزایش بهره‌وری سازمانی استفاده شود. همچنین، با توجه به شناسایی سطوح جدید حسابرسی، این چارچوب می‌تواند به سازمان‌ها در ارزیابی دقیق‌تر عملکرد واحدهای منابع انسانی و بهبود فرآیندهای مدیریتی کمک کند.