عوامل اثرگذار در تامین مالی پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر برای اهداف توسعه پایدار با رویکرد نقشه شناخت فازی - شکیبایی سعید; مدیری محمود; فتحی هفشجانی کیامرث; والمحمدی امامچائی چنگیز (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این پژوهش تحلیل عوامل اثرگذار در تأمین مالی پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار با رویکرد نقشه شناخت فازی است.روش‌شناسی: این پژوهش از نوع کاربردی و در دو بخش کیفی و کمی انجام شده است. در بخش کیفی از تحلیل محتوا با رویکرد عرفی و جهت‌دار و در بخش کمی از روش علی-معلولی استفاده شده است. داده‌ها در بخش کیفی از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته و در بخش کمی از طریق پرسش‌نامه مقایسات زوجی جمع‌آوری شده است. مشارکت‌کنندگان شامل مدیران و کارشناسان ارشد سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) بودند که با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند و نظری انتخاب شدند (تعداد 21 نفر).یافته‌ها: نتایج بخش کیفی پژوهش نشان داد که عوامل کلیدی تأثیرگذار شامل "مسئولیت‌پذیری اجتماعی"، "حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم دولت"، "توسعه اقتصادی پایدار"، "پایداری زیست‌محیطی"، "پشتیبانی از صندوق‌های تأمین مالی"، "اعتبار تجاری تأمین‌کننده‌های مالی"، "آینده‌نگری و برنامه‌ریزی سرمایه‌ای"، "ظرفیت‌های مالی"، "سیاست‌های بازده سرمایه‌گذاری"، "توانمندسازی شرکت‌های تأمین مالی"، "سیاست‌های توسعه انرژی تجدیدپذیر"، "فرهنگ سرمایه‌گذاری در انرژی تجدیدپذیر" و "مدیریت بهینه ریسک سرمایه‌گذاری" هستند. نتایج نقشه شناخت فازی نشان داد که "حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم دولت از صنعت انرژی" بیشترین قدرت تأثیرگذاری و "اعتبار تجاری تأمین‌کننده‌های مالی" بیشترین قدرت اثرپذیری را دارند.نتیجه‌گیری: پژوهش حاضر با ارائه تحلیل جامعی از عوامل مؤثر بر تأمین مالی پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر نشان می‌دهد که سیاست‌های حمایتی دولت و اعتبار تجاری تأمین‌کنندگان مالی نقش مهمی در موفقیت این پروژه‌ها ایفا می‌کنند و بهبود این عوامل می‌تواند به دستیابی به اهداف توسعه پایدار کمک کند.