ارزیابی ابعاد و مولفه های مدل شایستگی های مدیران در سیستم بانکداری - بهرامی داود; تیمورنژاد کاوه; دهگان محمود (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف پژوهش حاضر ارزیابی ابعاد و مولفه‌های مدل شایستگی‌های مدیران در سیستم بانکداری بود. روش‌شناسی: این پژوهش به‌صورت توصیفی و پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران بخش‌های مختلف در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. داده‌ها از طریق روش میدانی و با استفاده از پرسشنامه به‌دست آمده و از روش نمونه‌گیری در دسترس استفاده شده است. تحلیل داده‌ها با روش مدل‌سازی معادلات ساختاری و استفاده از نرم‌افزار SmartPLS3 صورت گرفته است. یافته‌ها: تحقیق نشان داد که مدل شایستگی مدیران بانکی باید به‌صورت چندبعدی طراحی شود تا تمامی ابعاد مدیریتی شامل شایستگی‌های فنی، مدیریتی، بین‌فردی و تکنولوژیک را پوشش دهد. با توجه به چالش‌های جدید در صنعت بانکداری، مانند تحولات دیجیتال و مقررات پیچیده، مدیران باید از طیف گسترده‌ای از شایستگی‌ها برخوردار باشند. نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نشان می‌دهد که توسعه مدل شایستگی‌های چندبعدی و جامع برای مدیران بانکی می‌تواند به بهبود عملکرد، افزایش بهره‌وری و تقویت رقابت‌پذیری بانک‌ها منجر شود.