طراحی مدل بازاریابی کل‌نگر در بخش خدمات مخابراتی - جهانیان مهدی; قبادی لموکی تحفه; شافعی رضا; حاجی بابایی حسین (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف طراحی و تبیین مدل بازاریابی کل‌نگر در بخش خدمات مخابراتی انجام شد. روش‌شناسی: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش، آمیخته (کیفی-کمی) است. در فاز کیفی، 11 نفر از خبرگان حوزه بازاریابی و مدیران ارشد شرکت‌های مخابراتی با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند و مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با آن‌ها صورت گرفت. در فاز کمی، از پرسشنامه‌ای با 29 گویه استفاده شد که میان 108 نفر از مدیران و کارکنان بخش بازاریابی و فروش شرکت‌های مخابراتی در تهران و همدان توزیع شد. داده‌های کمی با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS و Smart-PLS تحلیل شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که مدل بازاریابی کل‌نگر در بخش خدمات مخابراتی از شش تم اصلی و بیست و نه تم فرعی تشکیل شده است. این مدل به شرکت‌های مخابراتی کمک می‌کند تا با استفاده از استراتژی‌های نوین و سنتی بازاریابی، وفاداری مشتریان را افزایش داده، سهم بازار را بهبود بخشند و عملکرد کلی شرکت را ارتقا دهند. نتیجه‌گیری: پژوهش نتیجه‌گیری می‌کند که استفاده از مدل بازاریابی کل‌نگر می‌تواند تأثیر مثبتی بر عملکرد شرکت‌های مخابراتی داشته باشد و شرکت‌ها باید برای پیاده‌سازی موفق این مدل از رویکردهای نوین بازاریابی مانند بازاریابی تجربی، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و بازاریابی مشارکتی استفاده کنند.