طراحی الگوی مدیریت منابع انسانی سبز با تاکید بر سیستم‌های مدیریت کیفیت در بیمارستان‌های اردبیل - اسکندرپور بهروز (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف این تحقیق، طراحی الگوی مدیریت منابع انسانی سبز با تأکید بر سیستم‌های مدیریت کیفیت در بیمارستان‌های اردبیل بود. روش‌شناسی: این پژوهش به صورت توسعه‌ای و توصیفی انجام شد و در دو مرحله دلفی و پیمایشی اجرا گردید. در مرحله اول، جامعه آماری شامل مدیران بیمارستان‌ها و دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بود که از روش نمونه‌گیری مبتنی بر هدف با تعداد 30 نفر انتخاب شدند. در مرحله دوم، مراجعین به بیمارستان‌های اردبیل با حداقل مدرک دیپلم به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند و نمونه‌گیری تصادفی در دسترس برای 384 نفر اعمال گردید. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل پرسشنامه محقق‌ساخته بود که در مرحله اول شامل پرسش‌های باز و بسته و در مرحله دوم تنها شامل پرسش‌های بسته بود. برای تحلیل داده‌ها، از روش دلفی دو دوری در مرحله اول و تحلیل عاملی تأییدی با استفاده از نرم‌افزار Smart PLS در مرحله دوم استفاده شد. روایی همگرا و واگرا برای تعیین روایی ابزار و روش‌های آلفای کرونباخ، پایایی همگن و پایایی ترکیبی برای تعیین پایایی مورد استفاده قرار گرفت. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که شاخص‌های مدیریت منابع انسانی سبز با تأکید بر سیستم‌های مدیریت کیفیت در بیمارستان‌های اردبیل شامل ابعاد استانداردها، جبران خدمات سبز، پاسخگویی، نگرش سبز، استخدام سبز، رهبری سبز و الزامات می‌باشند. این ابعاد تأثیر معناداری بر مدیریت منابع انسانی سبز دارند. همچنین در مرحله دوم، تعداد 32 شاخص نهایی ارزیابی شد و مدل مفهومی پژوهش دارای برازش مناسبی بود. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه حاکی از آن است که مدیریت منابع انسانی سبز با تأکید بر سیستم‌های مدیریت کیفیت در بیمارستان‌های اردبیل می‌تواند با شناسایی و اعمال شاخص‌های مذکور به بهبود عملکرد و پایداری در سیستم بهداشت و درمان کمک کند.