طراحی الگوی سازمان مربی در نظام اداری ایران (مورد مطالعه: استان کهگیلویه و بویراحمد) - سعادتیان, آیت الله; دانش فرد, کرم الله; مکوندی, فواد (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف اصلی پژوهش حاضر طراحی الگوی سازمان مربی در نظام اداری ایران بود. روش شناسی: برای نیل به این مقصود پژوهشگران از رویکرد آمیخته متوالی اکتشافی استفاده کردند، بدین‌صورت که در مرحله کیفی با استفاده از روش تحلیل محتوا، ابعاد، مولفهها و شاخصهای الگوی سازمان مربی در نظام اداری ایران آن را از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با 16 نفر از خبرگان، احصاء شد، لذا در این مرحله دو مقوله اصلی، هفت مقوله فرعی و بیست و یک زیرمقوله با شصت و سه شاخص به دست آمد. در مرحلۀ کمی، برای اعتبارسنجی عوامل احصاء شده، از روش دلفی کلاسیک استفاده شد، بدین‌صورت که پرسشنامهای بر اساس عوامل احصاء شده در مرحله کیفی، طراحی و در بین 12 نفر خبره دانشگاهی، توزیع شد تا میزان اجماع آن‌ها در مورد عوامل احصاء شده به دست آید. دادههای مرحله کمی نیز با استفاده از روشهای آماری مانند ضریب هماهنگی کندال و اندازههای گرایش به مرکز و دور از مرکز مورد تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: یافته های حاصل از دو مرحله کیفی و کمی نشان داد که خبرگان بر روی الگوی سازمان مربی در نظام اداری ایران شامل عوامل مدیریتی (جهت گیری استراتژیک و سبک رهبری) و عوامل سازمانی (شامل سرمایه انسانی، فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی، زیرساخت های فناورانه و فرایندهای سازمانی) به اجماع رسیدند. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش میتواند برای مدیریت و توسعه سازمان مربی در نظام اداری ایران مفید باشد.