ارائه مدل حکمرانی خوب مبتنی بر سیاست گذاری باز در صنایع کشاورزی - محبی نیا, آرام; کارگر شهامت, بهمن; سیف الهی, ناصر; باقرسلیمی, سعید (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف طراحی یک مدل جامع برای حکمرانی خوب مبتنی بر سیاست‌گذاری باز در صنایع کشاورزی ایران انجام شد. روش‌شناسی: این مطالعه به روش کیفی و اکتشافی انجام شد. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با 17 نفر از خبرگان، مدیران جهاد کشاورزی، مدیران شرکت‌های تعاونی کشاورزی و اساتید دانشگاهی گردآوری شدند. انتخاب نمونه‌ها به‌صورت هدفمند و با معیارهایی نظیر حداقل ده سال سابقه مدیریتی یا تدریس در حوزه کشاورزی انجام شد. داده‌های جمع‌آوری‌شده با استفاده از روش تحلیل مضمون کدگذاری و تحلیل شدند. یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش نشان داد که حکمرانی خوب در صنایع کشاورزی ایران شامل پنج مضمون فراگیر است: مسئولیت‌پذیری، شفافیت، قانون‌گرایی، مشارکت و مدرنیزاسیون. این مضامین شامل 22 مضمون سازمان‌دهنده و چندین مضمون پایه بودند. مسئولیت‌پذیری در مدیریت منابع، شفافیت در قوانین و آمار، قانون‌گرایی در سیاست‌گذاری پایدار، مشارکت فعال ذینفعان و مدرنیزاسیون از طریق فناوری‌های نوین از مهم‌ترین مؤلفه‌های شناسایی‌شده بودند. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش تأیید می‌کند که حکمرانی خوب در بخش کشاورزی ایران نیازمند توجه به اصول شفافیت، پاسخگویی، و مشارکت است. چارچوب مفهومی ارائه‌شده می‌تواند به سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران کمک کند تا از طریق اصلاح ساختارها و تقویت فرایندهای حکمرانی، چالش‌های موجود را رفع و توسعه پایدار را تسهیل کنند.