بررسی تأثیر قابلیت‌های بازاریابی بر عملکرد سرمایه‌گذاری صادراتی با نقش میانجی ارتباطات بازاریابی و استراتژی رقابتی و نقش تعدیل‌گری آشفتگی فناوری (مورد مطالعه: شرکت سایپا) - میرباقری, میرناصر; مهروز حسن باروق , ژیلا; اسکندرپور, بهروز; نام آور, فاطمه (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف از این پژوهش بررسی تأثیر قابلیت‌های بازاریابی بر عملکرد سرمایه‌گذاری صادراتی با نقش میانجی ارتباطات بازاریابی و استراتژی رقابتی و نقش تعدیل‌گر آشفتگی فناوری در شرکت خودروسازی سایپا است. روش‌شناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان بخش‌های مختلف شرکت سایپا بود که از میان آن‌ها ۱۵۸ نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه استاندارد بود که روایی و پایایی آن با استفاده از معیارهای بار عاملی، آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و AVE مورد تأیید قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SmartPLS و روش معادلات ساختاری تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد قابلیت‌های بازاریابی تأثیر مستقیم و معناداری بر عملکرد سرمایه‌گذاری صادراتی، ارتباطات بازاریابی و استراتژی رقابتی دارد. همچنین ارتباطات بازاریابی و استراتژی رقابتی نقش میانجی معناداری در رابطه بین قابلیت‌های بازاریابی و عملکرد سرمایه‌گذاری ایفا کردند. متغیر آشفتگی فناوری نیز به‌عنوان عامل تعدیل‌کننده، رابطه بین قابلیت‌های بازاریابی و ارتباطات بازاریابی، و نیز بین ارتباطات بازاریابی و استراتژی رقابتی را تقویت کرد. تمامی ضرایب مسیر در سطح معنی‌داری 0.01 تأیید شدند و شاخص‌های برازندگی مدل نیز در سطح قابل قبول قرار گرفتند. نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که قابلیت‌های بازاریابی از طریق ارتقای ارتباطات بازاریابی و استراتژی رقابتی می‌توانند به بهبود عملکرد سرمایه‌گذاری صادراتی منجر شوند و در شرایط آشفتگی فناوری نیز همچنان اثربخشی خود را حفظ کنند. این نتایج بر اهمیت تدوین استراتژی‌های بازاریابی فناورانه، انعطاف‌پذیر و مشتری‌محور در شرکت‌های صادرات‌محور تأکید دارد.