بررسی رابطه علی آموزش کارآفرینانه با فرهنگ کارآفرینانه و رهبری کارآفرینانه با میانجی‌گری نقش گرایش کارآفرینانه (دانشگاه آزاد اسلامی منطقه2) - مرندی, احمد; نیکنامی, مصطفی; تقی پور ظهیر, علی (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف بررسی رابطه علی آموزش کارآفرینانه با فرهنگ کارآفرینانه و رهبری کارآفرینانه با میانجیگری نقش گرایش کارآفریناته در دانشگاه آزاد اسلامی منطقه 2 صورت گرفته است. روش‌شناسی: پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش پژوهش، توصیفی _همبستگی از شاخه مدلیابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی (منطقه2) به تعداد 1200 نفر بودهاند. از این تعداد با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقهای، تعداد 280 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد.. پایایی مولفههای پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ برای آموزش کارآفرینانه برابر 75/0، فرهنگ کارآفرینانه 82/0، رهبری کارآفرینانه 74/0 و گرایش کارآفرینانه برابر 84/0 بدست آمد. جهت اعتبار سنجی مدل تعیین شده از تکنیک مدل معادلات ساختاری با شیوه حداکثر درست نمایی استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد مدل ساختاری پژوهش با دادههای تجربی برازش دارد. و نتایج حاصل از فرضیههای اختصاصی مستخرج از مدل هم نشان داد آموزش کارافرینانه بر فرهنگ کارآفرینانه (412/0= β)، گرایش کارآفرینانه (291/0=β) و رهبری کارآفرینانه (146/0=β) اثر مستقیم و معناداری دارد (05/0>P). ضریب اثر گرایش کارآفرینانه بر فرهنگ کارآفرینانه نیز معنادار بود (198/0=β) اما ضریب اثر معناداری از گرایش کارآفرینانه بر رهبری کارآفرینانه مشاهده نشد (129/0=β). نتایج حاصل از آزمون بوت استراپ نیز نشان داد گرایش کارآفرینانه در ارتباط بین آموزش کارآفرینانه با فرهنگ کارآفرینانه نقش میانجی دارد (058/0=β). نتیجه‌گیری: یافتههای حاضر بیانگر ارتباط و کاربردپذیری آموزش کارآفرینانه با فرهنگ کارآفرینانه، و رهبری کارآفرینانه و نقش واسطهای گرایش کارآفرینانه بود. بنابراین سیاستگذاران و برنامهریزان دانشگاه ازاد اسلامی و سازمانهای آموزشی میتوانند از نتایج این پژوهش در جهت تدوین راهبردها و راهکارهایی برای ارتقاء فعالیتهای کارآفرینانه در اعضای هیات علمی خود بهره گیرند.