بررسی نقش نظام راهبردی شرکت بر رابطه اجتناب مالیاتی و قدرت‌طلبی مدیران - طوسی نژاد, مسعود; بابایی, قادر (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف اصلی پژوهش حاضر  بررسی تاثیر اجتناب مالیاتی بر قدرت طلبی مدیران با تاکید بر نقش نظام راهبری شرکت بود. روش این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی بوده و از بعد روش شناسی همبستگی از نوع علّی (پس رویدادی) می‌باشد. جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و با استفاده از روش نمونه گیری حذف سیستماتیک، 129 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده در دوره‌ی زمانی 6 ساله بین سال‌های 1395 تا 1400 مورد بررسی قرار گرفتند. روش مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات، کتابخانه‌ای بوده و داده‌های مربوط برای اندازه‌گیری متغیرها از سایت کدال و صورت‌های مالی شرکت‌ها جمع‌آوری شده و در اکسل محاسبات اولیه صورت گرفته سپس برای آزمون فرضیه‌های پژوهش از نرم افزار استاتا استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می‌دهد که اجتناب مالیاتی بر قدرت طلبی مدیران تاثیر مثبت و معناداری دارد. ولی، نظام راهبری شرکت بر رابطه بین اجتناب مالیاتی و قدرت طلبی مدیران تاثیر معکوس و معناداری دارد.