فرایند انتقال تکنولوژی در بستر پارادیم نوآوری باز - آریا پارسا, ماکان; ابراهیمی, حدیث (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
فرآیند انتقال تکنولوژی به عنوان محرک مهم در نوآوری و ایجاد رشد پایدار مورد تاکید قرار گرفته است. با این وجود، در زمینه شناسایی مدل فرایند انتقال تکنولوژی در بستر پارادیم نوآوری باز شکاف مطالعاتی عمده ای وجود دارد. شناسایی این شکاف مطالعاتی هدف پژوهش حاضر است. این پژوهش با استفاده از روش فراترکیب سندلوسکی و بارسو و با مرور نظام مند 26 مقاله مرتبط با هدف پژوهش از بین 333مقاله اولیه انجام شده است. مقاله های نهایی بر اساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند. روایی پژوهش بر طبق معیارهای ورود به بررسی، برگزاری جلسات با اعضای تیم پژوهش، استفاده از یک متخصص و ممیزی کل فرایند برای اجماع نظری تأیید شد. پایایی نیز از طریق برنامه مهارت های ارزیابی انتقادی تأیید گردید. در این مطالعه  فراترکیبی که در سال 1401انجام شد، از منابع کتابخآنه ای شامل مقالات علمی، کتب، گزارشات موردی با کلیدواژه های مرتبط با انتقال تکنولوژی و پارادایم  نوآوری باز  به زبآن های فارسی و انگلیسی در  بانک های اطلاعاتی Springer  MDPI, Taylor, Wiley ,Science Direct, Emerald, Googel Scholar, ، SID, Magiran وCIVILICA  منتشر شده در سال های 2010 تا 2022 استفاده شده است. نتایج بدست از طریق  مقوله بندی و  کدگذاری مفاهیم با استفاده از روش فراترکیب برای متغیر انتقال تکنولوژی سه مولفه و 6 زیر مولفه  انتخاب و کسب تکنولوژی انطباق، کاربرد و جذب تکنولوژی ( انطباق تکنولوژِی، کارایی تکنولوژی و جذب تکنولوژی) و توسعه و انتشار تکنولوژی(انتشار تکنولوژی و توسعه تکنولوژی)  به همراه 21 کد و برای متغیر پارادایم نوآوری باز 2 مؤلفه به همراه 12 زیر مولفه (خرید اخذ مجوز، سرمایه گذاری مشترک، سرمایه گذاری خطرپذیر، برون سپاری قراردادهای تحقیق و توسعه ، ادغام و اکتساب، مشارکت مشتری، شبکه سازی خارجی، فروش اعطای، مجوز منبع باز و  شرکت های زایشی) به همراه 15 کد استخراج شد. استفاده از این مدل به مدیران ارشد و سیاست گذاران صنایع کمک می کند تا  ضمن تمرکز بر قابلیت های سازمانی خود و سیاست های مبتنی بر انتقال تکنولوژی، درک عمیق تری از مکانیسم های عملی که از استراتژی نوآوری باز  پشتیبانی می-کنند، داشته باشند.