ﻃﺮاﺣﯽ ﻣﺪل کیفی ﻫﯿﭙﻨﻮﺗﯿﺰم ﮐﻼﻣﯽ در رواﺑﻂ ﮐﺎری ﺳﺎزﻣﺎنﻫﺎی دوﻟﺘﯽ - کریمیان, ندا; کیاکجوری, داود; رحمتی, مریم; احمدی, کیومرث (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هیپنوتیزم کلامی به عنوان یک تکنیک ارتباطی نقش چندوجهی در تقویت روابط کاری در سازمان‌های دولتی ایفا می-کند و به‌عنوان یک کاتالیزور برای بهبود ارتباطات بین فردی و گروهی، اعتماد سازی و مدیریت تغییرات موثر عمل می‌کند.  هدف اصلی پژوهش حاضر ﻃﺮاﺣﯽ ﻣﺪل کیفی ﻫﯿﭙﻨﻮﺗﯿﺰم ﮐﻼﻣﯽ در رواﺑﻂ ﮐﺎری ﺳﺎزﻣﺎنﻫﺎی دوﻟﺘﯽاست. طرح تحقیق در این مطالعه کیفی می‌باشد که از روش تحلیل محتوا استفاده شده است. جامعه ‌آماری پژوهش حاضر خبرگان رشته مدیریت دولتی و روانشناسی می‌باشند که در زمینه ﻫﯿﭙﻨﻮﺗﯿﺰم ﮐﻼﻣﯽ و ارتباطات کلامی پژوهش‌هایی را انجام داده‌اند. روش نمونه‌گیری به‌صورت گلوگه برفی می‌باشد که بر این اساس 15 نفر مورد مصاحبه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها مصاحبه باز نیمه ساختار یافته بوده است. برای سنجش اعتبار ابزار از اعتبار محتوا (خبرگان) و اعتبار صوری استفاده شد. جهت اعتبار دهی فرایند کدگذاری و کنترل کیفیت پرسشنامه در بخش کیفی از شاخص کاپای کوهن استفاده شده است. یافته‌های تحقیق نشان داد ﻣﺪل کیفی ﻫﯿﭙﻨﻮﺗﯿﺰم ﮐﻼﻣﯽ در رواﺑﻂ ﮐﺎری ﺳﺎزﻣﺎنﻫﺎی دوﻟﺘﯽ شامل 1. همگامی و همراهی با تجربه و احساس مخاطب (که خود شامل: برخورد اول، ایجاد درگیری ذهنی برای پرت کردن حواس مخاطب، ایجاد هماهنگی با مخاطب، احساس ارزشمندی، پرسیدن سوال‌های هوشمندانه و ایجاد و حفظ ارتباطات موثر) 2. انحراف و ابهام در ذهن خودآگاه مخاطب (شامل انحراف در ذهن خودآگاه مخاطب، ابهام در کلام، کم‌رنگ کردن حقایق، جلب توجه، پردازش اطلاعات اجتماعی) و 3. دسترسی به ناخودآگاه مخاطب (شامل کشف محرک‌های ناخودآگاه، تصویرسازی ذهنی، استفاده از واژه‌های خاص و کشف واقعیات جدید) می‌باشد.