شناسایی مولفه‌ها و عوامل موثر بر یادگیری کارکنان شرکت بیمه دی بر مبنای رویکرد هیوتاگوژی - قلندری, حسن; محمدداوودی, امیرحسین; جعفری, پریوش (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
رویکرد یادگیری در سازمانها و یادگیری سازمانی به دلیل تغییرات در شایستگیهای مورد نیاز انجام کارها، باید از رویکرد سنتی خارج شود و دیگر در پیش گرفتن رویکرد استاد- شاگردی جوابگوی این تغییرات نیست و سازمانها برای موفقیت در دنیای رقابتی باید کارکنان خود را به رویکرد یادگیری خودتعیینکننده و هیوتاگوژی سوق دهند. مفهوم هیوتاگوژی در سال 2000 توسط هیس و کنیون به دنبال نیاز برای تصدیق یادگیری بعنوان یک فرآیند پویا و پیچیده، مفهوم سازی شد. هیوتاگوژی نقش عاملیت انسان در فرآیند یادگیری را توسعه و بسط می بخشد. این نظریه یادگیرندگان را به عنوان عامل اصلی در یادگیری خویش تلقی کرده و یادگیری را حاصل تجربههای شخصی میداند. در هیوتاگوژی فراگیران بطور مستقل مسئولیت یادگیری را بر عهده میگیرند و آنچه را که یاد خواهند گرفت، چه زمانی یاد خواهند گرفت و چگونه آن را یاد خواهند گرفت، کنترل میکنند. هدف کلی از انجام این پژوهش شناسایی مولفهها و عوامل موثر بر یادگیری کارکنان شرکت بیمه دی بر مبنای رویکرد هیوتاگوژی است. رویکرد پژهش حاضر کیفی و در آن از دو روش فراترکیب و تحلیل مضمون مصاحبهها استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش در بخش فراترکیب شامل پژوهشها و مطالعات انجام شده در بازه زمانی 1970 تا 2024 در حوزه هیوتاگوژی و یادگیری در محیط کار بود که پس از چند مرحله غربالگری تعداد 80 مقاله انتخاب شدند. مشارکت کنندگان در بخش مصاحبه نیز نخبگان و متخصصان حوزه هیوتاگوژی و یادگیری خودتعیین کننده بودند که با استفاده از نمونه گیری هدفمند در دسترس انتخاب شدند و پس از اشباع نظری تعداد مشارکت کنندگان به 15نفر رسید. برای کنترل کیفیت روش فراترکیب از ابزار CASP استفاده شد و برای بررسی صحت و تأیید شاخص استحکام دادههای حاصل از مصاحبه از  از چهار معیار اعتبار، انتقالپذیری، اطمینانپذیری و تأییدپذیری استفاده شد. همچنین برای بررسی پایایی دادههای حاصل از مصاحبه از روش توافق درونموضوعی استفاده شد که میزان آن 84% به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های فراترکیب از روش کدگذاری سه مرحله ای و به منظور تجزیه و تحلیل داده های مصاحبه از روش تحلیل مضمون استفاده شد. یافتههای حاصل از فراترکیب و تحلیل مضمون مصاحبهها به منظور شناسایی مولفه های یادگیری کارکنان بیمه دی بر مبنای رویکرد هیوتاگوژی نشان داد که  مولفه های شناسایی شده شامل 1. یادگیرنده محوری 2.خودتاملی 3. توسعه قابلیت4. فراشناخت 5. یادگیری دوحلقهای6. یادگیری غیرخطی و 7.یادگیرنده فعال بودند. همچنین یافتههای بدست آمده نشان دادند که  عوامل موثر بر یادگیری کارکنان بر مبنای رویکرد هیوتاگوژی در 3 عامل کلی عوامل فردی، سازمانی و محیطی  دستهبندی میشوند که هر کدام از عوامل از مولفههایی بدین شرح تشکیل شدهاند: 1. عوامل فردی(انگیزه/تمایل به یادگیری، درگیری شغلی، تعهد فرد به سازمان و رضایت از کار) 2. عوامل سازمانی(ماهیت شغل، حمایت سازمان/مدیر، فرهنگ سازمانی، انتظارات شغلی، بازخورد سازمان/مدیر و زیرساخت فناوری) 3. عوامل محیطی( فرهنگی-اجتماعی). با توجه به این که مولفههای شناسایی شده مستخرج از مبانی نظری و تجربی پژوهش و همچنین مصاحبه با متخصصان و نخبگان هستند، میتوانند بعنوان مرجعی مناسب در دیگر شرکتهای بیمه برای تعیین وضعیت مشارکت کارکنان در فعالیتهای یادگیری خودتعیین کننده یا هیوتاگوژی مورد استفاده قرار گیرند. همچنین شرکتهای بیمه میتوانند با آگاهی از عوامل موثر بر یادگیری کارکنان مبتنی بر رویکرد هیوتاگوژی در این پژوهش، آنها را با شرکتهای خود تطبیق دهند و زمینه لازم برای مشارکت بیشتر کارکنانشان در یادگیری خودتعیینگر را فراهم سازند.