طراحی مدل توسعه بازاریابی ورزشی اسلامی در فدراسیون شنا - بسطامی, همت الله; کریمی, علی; هدایت رسا, مائده; جهان, جواد (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
پژوهش حاظر با هدف طراحی مدل توسعه بازاریابی ورزشی اسلامی در فدراسیون شنا انجام گرفت. پژوهش از حیث هدف کاربردی-توسعه ای و از نظر نوع تحقیق توصیفی با رویکرد اکتشافی متوالی می باشد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی 12 نفر از مدیران و بازاریابان فدراسیون شنا و هیئت شنای شهر اصفهان بودند که به روش گلوله برفی و در حد اشباع نظری انتخاب شدند. در بخش کمی پژوهش 140 نفر به روش Smple Power از بین تمامی مدیران استخرها و مربیان شنا شهر اصفهان به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار بخش کیفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که به روش تحلیل تِم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اعتبار مصاحبه به روش گابا و لینکلن(200) بررسی، روایی به روش لاوشه و پایایی به روش ضریب هماهنگی بین کدگذاران بدست آمده و تایید شد. ابزار بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته دارای 42 گویه در قالب 7 بُعد بود که پایایی با آلفای کرونباخ و روایی همگرا و واگرا از طریق تحلیل عاملی تایید شد. با توجه به یافته ها 42 شاخص در قالب 7 عامل اصلی بعنوان عناصر توسعه بازاریابی ورزشی اسلامی در فدراسیون شنا شناسایی شدند. که بر اساس یافته های آزمون فریدمن، اخلاق اسلامی در رتبه اول اهمیت قرار دارد و به ترتیب تبلیغات اسلامی، مدیریت اسلامی و بازاریابی ارزشی رتبه های بعدی قرار دارند در رتبه پنجم رعایت شئونات اسلامی و محیط مناسب رتبه ششم و نهایتا بهداشت محیط در رتبه هفتم قرار دارد. نهایتا نتایج نشان داد مدل پژوهش از برازش مطلوب برخوردار بوده و می تواند تبیین کننده توسعه بازاریابی ورزشی اسلامی در فدراسیون شنا باشد.