مطالعه کیفی نقش بازخورد سازنده در توسعه مهارت‌های فردی در محیط‌های استارتاپی - محمدی شرکانلو, میثم; تقی زاده هنامه, فاطمه; سعادتی شامیر, مجتبی (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
این مطالعه با هدف بررسی نقش بازخورد سازنده در توسعه مهارت‌های فردی در محیط‌های استارتاپی انجام شده است. تمرکز بر این است که چگونه بازخورد سازنده می‌تواند به بهبود مهارت‌های فنی و نرم، افزایش رضایت شغلی، بهبود فرایندهای کاری و ارتقاء خودکارآمدی کارکنان استارتاپ‌ها کمک کند. این پژوهش با رویکرد کیفی و با استفاده از مصاحبه‌های نیمه‌ساختار یافته با 20 شرکت‌کننده از استارتاپ‌های مختلف در تهران انجام شد. شرکت‌کنندگان به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند تا درک جامعی از موضوع حاصل شود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار NVivo و تحلیل محتوای کیفی تحلیل شدند تا الگوها و زیرالگوهای کلیدی شناسایی شوند. یافته‌ها نشان داد که بازخورد سازنده به طور قابل توجهی به توسعه مهارت‌های فنی و نرم، افزایش رضایت شغلی و بهبود فرایندهای کاری کمک می‌کند. شرکت‌کنندگان گزارش دادند که بازخورد سازنده به شناسایی نقاط قوت و ضعف، تشویق بهبود مستمر و ایجاد فرهنگ سازمانی مثبت کمک می‌کند. چالش‌هایی مانند مقاومت در برابر بازخورد و تفاوت‌های فرهنگی نیز شناسایی شدند. بازخورد سازنده نقش مهمی در بهبود مهارت‌های فردی و عملکرد سازمانی در استارتاپ‌ها دارد. برای بهره‌مندی بیشتر از آن، ارائه بازخورد به موقع، شفاف و حساس به فرهنگ ضروری است. پژوهش‌های آینده باید به بررسی تاثیرات بلندمدت بازخورد سازنده و اجرای آن در زمینه‌های فرهنگی مختلف بپردازند.