ارائه مدل شناخت و ارزیابی عوامل موثر بر پذیرش فین‌تک‌ها - شیخه, محمد; محمد پورزرندی, محمد ابراهیم; مینویی, مهرزاد (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف این تحقیق ارائه مدل شناخت و ارزیابی عوامل موثر بر پذیرش فین‌تک‌ها است. جامعه آماری شامل افراد متخصص و صاحبنظر در در صنعت بانکداری بود که با استفاده از رویکرد نمونه‌گیری هدفمند در مجموع تعداد ده نفر به عنوان مشارکت‌کنندگان در پژوهش انتخاب شدند. داده ها به روش مصاحبه با روش هدایت کلیات و به صورت نیمه‌ساخت یافته گردآوری شد. برای به دست آوردن اعتبار و روایی داده‌ها از دو روش بازبینی مشارکت‌کنندگان و همچنین مرور خبرگان غیر شرکت‌کننده در پژوهش استفاده شد. پایایی مدل با استفاده از شاخص کاپا مورد بررسی قرار گرفت. مقدار شاخص کاپا برابر با 748/0 محاسبه و در سطح توافق معتبر قرار گرفته‌است. با استفاده از نرم افزار Maxqda به بررسی مصاحبه‌ها و کدگذاری پرداخته شده است. در نهایت، بر اساس معیارهای نهایی شناسایی شده، مدل بر آمده از روش تحلیل داده بنیاد، ارائه شده است. بر اساس نتایج حاصل از کدگذاری باز داده‌های کیفی گردآوری شده با استفاده از ابزار مصاحبه، مشاهده می‌گردد که تعداد 60 کد باز از میان 434 بخش از مصاحبه‌ها شناسایی شده است. تمامی کدهای ایجاد شده دوباره بازبینی شده و با متون مقایسه می‌شود تا مطلبی از قلم نیفتد. در نتایج حاصل از کدگذاری محوری، مشاهده می‌گردد که 60 کد اولیه در قالب 15 مقوله ارزیابی و نظارت، اعتماد و امنیت عمومی، تعامل و ارتباطات، توسعه انسانی و اجتماعی، رضایتمندی، زیرساخت‌ها، سلامت اداری و سازمانی، شفافیت و پاسخگویی، عدالت محوری، عوامل مالی، فناوری اطلاعات، کارایی و اثربخشی، کیفیت قوانین و مقررات، کیفیت خدمات الکترونیک و مشارکت جویی، دسته بندی شده‌اند.