بررسی تاثیر عوامل فردی ، محیطی ، سازمانی و فرهنگی بر ارتقاء بهره وری منابع انسانی در بانک های دولتی استان مازندارن - رمضانی بورخانی, ناصر; واردی, سیده شایسته; مهرآرا, اسداله; دیری, عین اله (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
تلاش برای بهبود و استفاده موثر و کارآمد از منابع گوناگون همچون نیروی کار, سرمایه  و اطلاعات ، هدف تمامی مدیران می باشد. هدف از این مقاله بررسی تاثیر عوامل فردی، محیطی، سازمانی و فرهنگی بر ارتقاء بهره وری منابع انسانی در بانک های دولتی می‌باشد. تحقیق حاضر بر اساس هدف یک تحقیق کاربردی و بر اساس رویکرد از نوع کمی و ماهیت، از نوع تحقیقات توصیفی از نوع پیمایشی است. روش گردآوری داده ها، از نوع کتابخانه ای و میدانی می باشد. روش نمونه‌گیری این پژوهش تصادفی طبقه بندی شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه محقق ساخته می‌باشد که برگرفته از ادبیات نظری تحقیق می‌باشد . روایی پرسشنامه محقق ساخته نیز از طریق روایی صوری، محتوا و سازه و پایایی آن ، با پایایی ترکیبی و ضریب آلفای کرونباخ مورد بررسی قرارگرفت که ضریب آلفا  بالای 0.7 بوده و تأیید شد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل 300 نفر از  مدیران و معاونان بانک‌های دولتی استان مازندران می‌باشد که با توجه به جدول کرجسی مورگان تعداد 169 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون مدل معادلات ساختاری به کمک نرم افزار PLS استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد عوامل فردی ، فرهنگی، سازمانی و محیطی به ترتیب با ضرایب مسیر 233/0 ، 260/0 ، 391/0 و 960/0 بر ارتقاء بهره وری منابع انسانی اثر گذارند.