طراحی و تبیین مدل توسعه اسکی آلپاین در ایران - کلهر, رستم; شهلایی, جواد; غفوری, فرزاد; کارگر, غلامرضا (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف از ارائه این تحقیق، طراحی و تبیین مدل توسعه اسکی آلپاین در ایران است. روش تحقیق کاربردی- اکتشافی و از نوع پیمایشی و جامعه آماری شامل دو گروه شامل خبرگان جامعۀ علمی و متخصصان دانشگاهی و خبرگان فدراسیون اسکی در حوزه کیفی و رؤسای هیئت‌های استانی، افراد متخصص در کمیته‌های تخصصی، مربیان تیم‌های ملی آلپاین، مدرسان درجۀ 1 آلپاین در حوزه کمی بود؛ تجزیه‌وتحلیل داده‌ها به روش تحلیل محتوا برای شناسایی عوامل و مؤلفه‌های توسعه اسکی آلپاین در ایران و آزمون فریدمن با نرم‌افزار spss و روش معادلات ساختاری در نرم‌افزار PLS به‌منظور بررسی روابط بین متغیرها بود. نتایج نشان داد عوامل و مؤلفه‌های توسعه اسکی آلپاین در ایران شامل عامل فردی (رعایت ارزش‌ها، توسعه اصول رفتاری، ایجاد زیرساخت‌های دل‌بستگی به کار، جنبه درونی افراد جهت رشد، بهبود سطح مهارت از طریق آموزش مستمر، ویژگی‌های اخلاقی افراد)، عامل سازمانی (تدوین منشور اخلاقی جهت رعایت اصول اخلاقی، ویژگی‌های درون‌سازمانی، تصمیم سازی اخلاقی، توانایی حل تعارضات اخلاقی، مشارکت و حمایت نهادی، نهادینه کردن فرهنگ‌سازمانی، ساختار سازمانی، مهارت و دانش کارکنان، پیشرفت گرایی و شایسته‌سالاری، عدالت سازمانی و برابری، کاهش فساد سازمانی، ارزیابی نظام عملکرد، رهبران اخلاق مدار، رعایت حقوق نیروی کار، تعامل و روابط اجتماعی با دیگران) و عامل محیطی (محرک‌های محیطی، قانون‌گرایی، عامل فرهنگی، عامل اجتماعی، عامل سیاسی، عامل اقتصادی) است و در رده‌بندی عوامل، عامل فردی، عامل سازمانی و عامل محیطی به ترتیب بر توسعه اسکی آلپاین در ایران تأثیر دارد.