الگویابی بهره وری منابع انسانی با تاکید بر سرمایه اجتماعی با رویکرد سازمانهای یادگیرنده در آموزش عالی کشور - غلام پور, محمدرضا; داداش کریمی, یحیی; ایران زاده, سلیمان (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف از پژوهش حاضر الگویابی بهره وری منابع انسانی با تاکید بر سرمایه اجتماعی با رویکرد سازمانهای یادگیرنده در آموزش عالی کشور می باشد. تحقیق حاضر آمیخته و از نظر هدف از نوع پژوهش های بنیادی-کاربردی و و از نظر نحوه جمع آوری اطلاعات از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه خبرگان آموزش عالی کشور شامل اساتید رشته مدیریت خواهند بود. که به صورت هدفمند انتخاب شدند که با استفاده از روش تعداد سوالات در معادلات ساختاری 280 نفر برای بخش کمی و 17 نفر از خبرگان دانشگاهی برای بخش کیفی انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها ابتدا از روش تحلیل مضمون بوسیله مصاحبه استفاده شد بعد از تایید سوالات بوسیله تحلیل عامل تاییدی پرسشنامه جهت انجام بخش کمی تحقیق استفاده شد. برای تعیین روایی پرسشنامه از روایی محتوا استفاده شد و پس از تدوین پرسشنامه نهایی جهت تعیین روایی محتوا، از تخصص اساتید دانشگاه و خبرگان استفاده گردید. که پرسشنامه ها مورد تایید واقع شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون، مصاحبه و کدگذاری دستی استفاده شد و در بخش کمی از نرم افزار Smart PLS3.3 و SPSS22 شامل آزمون های تحلیل عامل تاییدی استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد در بخش کیفی تعداد 45 عامل در 3 بعد سازمانی، فردی و محیطی مورد شناسایی قرار گرفت. و بعد از تحلیل عامل تاییدی و تایید روایی و پایایی سوالات تحقیق در بخش کمی الگو و سوالات تحقیق مورد تایید واقع شدند. از مهمترین عوامل پیشرفت یک سازمان، بهره وری نیروی انسانی است. در شرایط متغیر و پیچیده امروزی که بر محیط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... حاکم است، یکی از عواملی که می تواند به بقای سازمان کمک نماید، مسئله بهره وری است، بنابراین نیروی انسانی همواره در بازدهی سازمانها نقش به سزایی داشته است.