آزمون مدل ارتقای شفافیت دستگاه اداری در تعامل با برنامه‌های توسعه دولت الکترونیک در سازمان تامین اجتماعی - رئیسی, نرگس; جعفری نیا, سعید; زارع, حمید (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: هدف از این تحقیق، بررسی و آزمون مدل ارتقای شفافیت دستگاه اداری در تعامل با برنامه‌های توسعه دولت الکترونیک در سازمان تامین اجتماعی می‌باشد. روش‌شناسی: این تحقیق از نظر هدف، از نوع کاربردی است و بر حسب نحوه گردآوری داده‌ها از نوع توصیفی-پیمایشی می‌باشد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد محقق ساخته گردآوری شده اند. جامعه آماری در بخش کمی؛ شامل کلیه کارکنان سازمان تامین اجتماعی میباشند. روش نمونهگیری پژوهش حاضر با توجه به جامعه آماری مورد نظر، به صورت نمونهگیری طبقهای خواهد بود. که در حدود 65000 نفر می‌باشند که طبق فرمول کوکران از 385 نفر به عنوان نمونه، استفاده شد. سپس، مقدار پایائی ترکیبی و پایائی هر یک از مؤلفه‌های تحقیق محاسبه شد که نتایج حاکی از پایائی ابزار سنجش دارد. همچنین روایی واگرا و همگرای پرسشنامه، حاکی از روایی مناسب پرسشنامه می‌باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart PLS4 استفاده شد. یافته‌ها: نتایج حاصله بیانگر آنست که دولت الکترونیک بر رشد و توسعه سازمان تامین اجتماعی تاثیر معناداری دارد. ساختار و فرایندهای اداری بر نظارت مدیریتی، نظارت مردمی و پاسخگویی عمومی تاثیر معناداری دارد. همچنین عوامل محیطی بر نظارت مدیریتی، نظارت مردمی و پاسخگویی عمومی تاثیر معناداری دارد و عوامل مدیریتی بر نظارت مدیریتی، نظارت مردمی و پاسخگویی عمومی تاثیر معناداری دارد. همچنین فرهنگ و جو سازمانی بر نظارت مدیریتی، نظارت مردمی و پاسخگویی عمومی تاثیر معناداری دارد و در انتها، نظارت مدیریتی، نظارت مردمی و پاسخگویی عمومی بر دولت الکترونیک تاثیر معناداری دارد. نتیجه‌گیری: مدل ارتقای شفافیت دستگاه اداری در تعامل با برنامه‌های توسعه دولت الکترونیک در سازمان تامین اجتماعی می‌تواند به عنوان یک بسته کاربردی و جامع، برای همه مدیران دستگاه‌های اجرایی بطور عام و سازمان تامین اجتماعی بطور خاص پیشنهاد گردد.