بررسی اثر گذاری کوید 19 بر نوسانات بازار سهام با بکارگیری مدل حد آستانه‌ای ملایم و با تاکید بر سیاست‌های اقتصادی - قنبری, فاطمه; محمد پورزرندی, محمد ابراهیم; فتحی, زاداله (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این مطالعه با هدف بررسی تأثیر پاندمی کووید-19 بر نوسانات بازار سهام با تأکید بر نقش سیاست‌های اقتصادی انجام شده است. هدف اصلی این تحقیق، شناسایی و تحلیل چگونگی واکنش بازار سهام به بحران کووید-19 و نقش سیاست‌های اقتصادی در این واکنش‌ها بوده است. روش‌شناسی: برای دستیابی به اهداف تحقیق، از مدل رگرسیون انتقال ملایم (STR) برای تحلیل داده‌های مربوط به بازار سهام در دوره زمانی 1991 تا 2022 استفاده شد. در این تحقیق، ابتدا با استفاده از مدل‌های ARCH و GARCH نوسانات بازار سهام محاسبه شد و سپس تأثیر کووید-19 و سایر متغیرهای اقتصادی بر نوسانات بازار سهام با استفاده از مدل حد آستانه‌ای ملایم مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج این تحقیق نشان داد که بحران کووید-19 تأثیر مثبت و معناداری بر نوسانات بازار سهام داشته است. همچنین، تغییرات در سیاست‌های اقتصادی در دوران پاندمی باعث افزایش نوسانات بازار شده است. این تحقیق همچنین نشان داد که نوسانات بازار سهام در دوران کووید-19 به شدت تحت تأثیر متغیرهای اقتصاد کلان نظیر نرخ بهره و شاخص تولید صنعتی قرار گرفته است. نتیجه‌گیری: این تحقیق به نتایجی دست یافت که نشان می‌دهد بحران کووید-19 به طور قابل توجهی نوسانات بازار سهام را افزایش داده و این تأثیرات بیشتر ناشی از عدم اطمینان‌های اقتصادی و رفتارهای روانشناختی سرمایه‌گذاران بوده است. یافته‌های این تحقیق می‌تواند به سیاست‌گذاران و فعالان بازار در مدیریت بهتر نوسانات بازار در دوران بحران‌های اقتصادی و بهداشتی مشابه کمک کند.