تحلیل فساد در انتخابات مدیریتی فدراسیون‌های ورزشی و تأثیر آن بر راهبردهای توسعه - راه پیما, علیرضا; نادری نسب, مهدی; نصیری فارسانی, مختار (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این مقاله به تحلیل فساد در انتخابات مدیریتی فدراسیون‌های ورزشی ایران و تأثیر آن بر راهبردهای توسعه این نهادها می‌پردازد. روش‌شناسی: پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی است و با استفاده از روش‌های کیفی، به بررسی عمیق موضوع پرداخته است. داده‌های تحقیق از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با کارشناسان و مدیران ورزشی، و همچنین مرور منابع و مطالعات گذشته گردآوری شده‌اند. تحلیل داده‌ها به روش تحلیل محتوای کیفی انجام شده است. یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان می‌دهد که فساد در انتخابات مدیریتی فدراسیون‌های ورزشی به‌طور گسترده‌ای بر تخصیص منابع و بودجه‌ها تأثیرگذار است و منجر به کاهش کارایی و اثربخشی این نهادها در اجرای پروژه‌های توسعه‌ای می‌شود. همچنین، فساد باعث کاهش کیفیت تربیت ورزشکاران و توسعه منابع انسانی، و تضعیف اعتبار و عملکرد فدراسیون‌های ورزشی در سطح ملی و بین‌المللی می‌گردد. یافته‌ها نشان می‌دهد که تقویت نهادهای نظارتی، ارتقای شفافیت و ترویج فرهنگ سازمانی مبتنی بر اخلاق از جمله راهکارهای موثر برای مقابله با فساد است. نتیجه‌گیری: پژوهش به این نتیجه رسیده است که برای مقابله با فساد در فدراسیون‌های ورزشی ایران و بهبود مدیریت این نهادها، لازم است که نهادهای نظارتی تقویت شوند، شفافیت در فرآیندهای انتخاباتی و مدیریتی افزایش یابد، و فرهنگ سازمانی مبتنی بر اصول اخلاقی و دموکراتیک ترویج گردد. همچنین، استفاده از تکنولوژی‌های نوین مانند بلاک‌چین می‌تواند به کاهش فساد و افزایش اعتماد عمومی کمک کند.