شناسایی عوامل اثرگذار بر سکوت سازمانی و تاثیر آن بر تصمیم‌گیری مدیران - محمدزاده, ندا; مشعلی, بهزاد; ذوالفقاری زعفرانی, رشید (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل اثرگذار بر سکوت سازمانی و تاثیر آن بر تصمیم گیری مدیران انجام شده است. روش‌شناسی: این پژوهش کاربردی با رویکرد آمیخته متوالی اکتشافی انجام شده است. شناسایی عوامل با رویکرد کیفی و با استفاده از روش تحلیل مضمون انجام شده است. مشارکت کنندگان این مرحله شامل اعضای هیئت علمی و خبرگان اجرایی بانک ملت بوده‌اند که برای پیمایش دیدگاه آنان، از مصاحبه نیمه‌ساختاریافته استفاده شده است. برای اعتبارسنجی عوامل شناسایی شده در مرحله کمی از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری (تحلیل عاملی تاییدی) استفاده شده است. به این منظور پرسشنامه ای براساس عوامل احصاء شده طراحی و در میان مدیران ستادی بانک ملت به صورت هدفمند توزیع شد تا روابط بین شاخص ها و مقوله ها ارزیابی شود. داده های مرحله کمی با استفاده از نرم افزار Smart Pls نسخه 3 مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد عوامل اثرگذار بر سکوت سازمانی شامل عوامل فردی (تمایلات و علایق، دغدغه ها و نگرانی ها، انگیزه ها، صفات و ویژگی های فردی)، عوامل میان‌فردی (عوامل ارتباطی)، عوامل سازمانی (عوامل شغلی، فرهنگ سازمانی، عوامل مدیریتی، عوامل ساختاری)، عوامل فراسازمانی (عوامل اجتماعی، فرهنگی و عوامل اقتصادی) بوده است که بر روی کیفیت تصمیم گیری مدیران شامل (صحت، دقت، بهنگام بودن، کارآیی، اطمینان و پیگیری تصمیم گیری) تاثیر دارد. تحلیل های کمی نیز معنی داری ارتباط بین شاخص ها و مولفه‌های مورد نظر را تایید کردند. نتیجه‌گیری:نتایج این پژوهش می تواند برای مدیریت نمودن پدیده سکوت سازمانی، شناخت مفیدی در این زمینه فراهم سازد. شناسایی همزمان عوامل موثر بر بروز سکوت سازمانی در سطوح چهارگانۀ پیش‌گفته و همچنین پیامدهایی که این عارضه می‌تواند برای کیفیت تصمیم گیری مدیران در پی داشته باشد، می‌تواند شناخت موثری برای مدیریت این رفتار مخرب سازمانی فراهم سازد..