بررسی وضعیت بازاریابی اجتماعی و تاثیر آن بر رفتار خرید مشتریان با توجه به نقش میانجی اعتماد مشتریان - مؤمنی‌راد, محمدرضا; ولیا بیدگلی, محمد; حمیدی زاده, علی (مدیریت پویا و تحلیل کسب و کار)
هدف: این پژوهش با هدف بررسی وضعیت بازاریابی اجتماعی و تاثیر آن بر رفتار خرید مشتریان با توجه به نقش میانجی اعتماد مشتریان انجام شده است. روش‌شناسی: روش پژوهش ازنظر هدف،کاربردی و به لحاظ ماهیت، اکتشافی و گردآوری اطلاعات به روش کمی و پرسشنامه استاندارد صورت گرفت. جامعه آماری تحقیق کلیه مشتریان شرکت لوازم آرایشی آریان کیمیا تک تشکیل دادند جهت انتخاب نمونه با استفاده از قاعده سرانگشتی 100 نفر با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند. جهت جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه 8 سوالی بازاریابی اجتماعی میگنان و همکاران (2005)، پرسشنامه 5 سوالی رفتار خرید مشتریان وو وانگ (2011) و پرسشنامه 6 سوالی اعتماد مشتری شیخ‌زاده و حاجی‌لو (1395) استفاده شد. یافته‌ها: تاثیر بازاریابی اجتماعی در اعتماد مشتریان معادل 99/11 و تاثیر اعتماد مشتریان در قصد خرید آنلاین معادل 92/9 و از عدد 05/0 بیشتر است، ضمناً سایر شرایط معادله ساختاری نیز برقرار می‌باشد، لذا اعتماد مشتریان در تاثیر بازاریابی اجتماعی بر رفتار خرید مشتریان تاثیر دارد را می‌پذیریم، نتایج آزمون سوبل نشان داد که، مقدار آماره tتاثیر غیرمستقیم بازاریابی اجتماعی بر رفتار خرید مشتریان از طریق اعتماد مشتریان معادل 5/7 است، لذا نقش میانجی اعتماد مشتریان در تاثیر بازاریابی اجتماعی بر رفتار خرید مشتریان مورد تائید قرار گرفت. نتیجه‌گیری: بازاریابی اجتماعی (تبلیغات) برای تقویت روابط پایدار با مصرف‌کنندگان موثر است.، با توجه به اینکه محوریت بازاریابی اجتماعی توجه به مشتری است شرکت‌های لوازم آرایشی و بهداشتی می‌توانند با استفاده صحیح از بازاریابی اجتماعی از خواسته‌ها و نیازهای مشتریان آگاه شوند و خدماتی در راستای نیازها و خواسته‌های مشتریانشان ارائه دهند.